Loggor med dolda budskap

Jag är en designer. Nää inte egentligen, men jag skulle gärna vilja vara det. Jag tycker i alla fall om design, och blir helt fascinerad av de här loggorna som innehåller mer än vad man ser i första läget. Varsågodis!

Enkel logga, den gula pilen ser ut som ett leende, eftersom Amazons kunder är nöjda. Men om du tittar riktigt noga ser du att pilen pekar från A till Z, vilket visar på deras produktbredd. Fiffigt!

Alla smarta datornördar - vilket jag inte är - kommer förstå den här direkt. Men för oss andra: De två raderna representerar binära sekvenser, där de blå rutorna är ettor och gråa är nollor. Det kan översättas till 1010000, vilket är 80, och 0010100 som är 20. Eighty20!

Museets logga ser mest ut som en modern logga. Men egentligen visar den staden Londons geografiska expansion i ett antal steg. Snyggo!


Om du inte är bekant med Baskin Robbins, så är det en kedja med glassbutiker. I loggan syns siffran 31 i rosa, vilket är antalet smaker som de ursprungligen sålde. Gott gotti gott gott!

En enkel: det vita negativa utrymmet är en etta. Och de röda strecken representerar farten i sporten.

En fin typografisk logga. Med den fiffiga detaljen att det negativa utrymmet mellan orden skapar en pil riktad framåt - en symbol för företagets fart och precision.

Baseboll-laget Milwaukee Brewers har den här fulsnygga loggan. Det ser ut som en baseballhandske som fångar en boll - men man kan också se bokstäverna "m" och "b".

Flygbolaget Northwest Airlines har en av de mest uttänkta loggorna hitills. Om du tittar noga ser du att figurerna i cirkeln är både ett "w" och ett "n". Dessutom är cirkeln en kompass, och trekanten till höger pekar i riktningen nordväst!!!

Väldigt snygg och väldigt enkel. Nästan för snygg, jag blir lite andfådd när jag tittar på den. Ser du hur de tvä vågrätta strecken förvandlar träden till pianotangenter? Genius!

Berget i loggan är Matterhorn, där chockladen har sitt ursprung. Men roligare är att det bor en björn i berget. Den verkar dansa - kanske är den choglad?

Ett sista exempel på smart användning av negativt utrymme - mellan bokstäverna finns en sko. Rätt gullig sko också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s