Windows Phone 7 – om du gillar krångel

Jag vill inte ödsla tid på att argumentera att Apple har produkter som fungerar smidigt. I stället vill jag uppmärksamma hur Microsoft återigen väljer att göra det jobbigt för sina användare. Ny Teknik skriver om det i sin artikel Se upp för nya Windows Phone 7.

Det första man får göra när man startar mobilen är att ange eller skapa ett Windows Live-konto. Det gäller att göra rätt för att komma åt bland annat nätbutiken Marketplace, med musik, spel, program med mera. Den som redan har ett hotmail- eller Windows Live-konto kan ange det, men om kontot är kopplat till ett svenskt Xbox Live-konto där inköp gjorts blir det problem. Microsoft uppfattar då mobilen som helsvensk, och blockerar tillgång till bland annat Marketplace.

Lösningen är att skapa ett nytt konto och att sedan välja engelska (UK) som språk. Det måste göras direkt när mobilen startas eftersom det första kontot som matas in hårdkodas i mobilen. För att senare byta huvudkonto måste man nollställa hela mobilen.

Att det ligger till så här berättar Microsoft för Ny Teknik, men av någon anledning finns informationen inte tillgänglig officiellt.

Bra jobbat MS. Hoppas för er skull att det här är ett skämt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s